ΔΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣΥΓΕΙΑ

Ωραίο το ασθενοφόρο αλλά κινδυνεύει να μείνει με έναν γιατρό το Κέντρο Υγείας Ιθάκης – Τι λέει ο δ/ντής του, Γιώργος Παξινός

Σήμερα το πρωί (όπως θα δείτε και σε σχετική ανάρτηση του kefaloniapress,  εδώ Παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη παραδόθηκε νέο ασθενοφόρο στο ΚΥ Ιθάκης, δωρεά της εταιρείας R ENERGY 1) ο Δήμος Ιθάκης παρέλαβε νέο ασθενοφόρο ΔΩΡΕΑ ιδιώτη. Παρόν στην παραλαβή ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί; Γιατί αυτός το ζήτησε – λένε – από τον ιδιώτη.!

Πανηγυρική λοιπόν η παραλαβή του Ασθενοφόρου αλλά για να σας πω την αλήθεια, μας ζώσανε τα φίδια.. Και στην Κεφαλονιά έχουμε παραλαβές ασθενοφόρων δωρεές από ιδιώτες αλλά δεν έχουμε οδηγούς αφού το κράτος δεν κάνει προσλήψεις, ή τους δίνει μετάθεση ..

Τα προβλήματα Υγείας στο νησί της Ιθάκης τα έχουμε θίξει επανειλημμένα στο Kefaloniapress και τα θίγει καθημερινά με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Ιθάκης , καρδιολόγος Γιωργος Παξινός. Οσες φορές συνομιλήσαμε μαζί του, είχε ένα μόνιμο άγχος ” Να προσληφθεί γιατρός πριν τη συνταξιοδότησή του.”

Ο κ. Παξινός συνταξιοδοτείται στις 20 Δεκέμβρη 2022 . Στις 21 Δεκεμβρίου , το Κέντρο Υγείας Ιθάκης θα μείνει με μια γιατρό, την εξαιρετική παθολόγο κα Αναστασία Σκαρμπέα.  Τι θα μπορεί να κάνει μια γιατρός σε ένα ολόκληρο , μικρό και απομονωμένο σχετικά νησί, το Υπουργείο Υγείας ελάχιστα ενδιαφέρεται..

Λίγο μετά την «παράδοση» του ασθενοφόρου, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, καρδιολόγος Γιώργος Παξινός και αποκαλύπτει τη σοβαρότητα του προβλήματος:

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Δημάρχου (Iθάκης) να μεταβούμε όλοι στο υπουργείο Υγείας και να πιέσουμε για επίλυση των επειγόντων προβλημάτων του κέντρου υγείας,

τα μηνύματα από την συνάντηση δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, τουλάχιστον όσον αφορά το φλέγον θέμα της κάλυψης των εφημεριών από ειδικευμένο ιατρό, μετά την συνταξιοδότησή μου στο τέλος του έτους.

Στην πρότασή μας να παραμείνω μέχρι να προκηρυχθεί η θέση και να διοριστεί άλλος ειδικευμένος ιατρός, η υπουργός είπε ότι θα εξετάσει το αίτημα, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιλυθεί και στο ερώτημα πως θα καλύπτεται η καθημερινή εφημερία με μόνη ειδικευμένη ιατρό την κυρία Σκαρμέα, που θα έχει και την ευθύνη όλου του πληθυσμού ως η μόνη οικογενειακή ιατρός στην Ιθάκη, δεν έδωσε καμία απάντηση και υπεσχέθη αορίστως ενίσχυση του κέντρου υγείας τους καλοκαιρινούς μήνες υπό την προϋπόθεση να εκδηλωθεί επιθυμία από ιατρούς.

Στο ερώτημα επίσης γιατί τόσα χρόνια μετά την συνταξιοδότηση του κ. Καρακουλίδη δεν προκηρύχθηκε η θέση, αλλά ούτε και η δική μου παρότι γνώριζαν ότι αποχωρώ, απάντησε ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες.

Επισημάνθησαν βέβαια και οι ανάγκες για πρόσληψη μόνιμων οδηγών ασθενοφόρου για να μη παρουσιάζονται συνεχώς τα γνωστά προβλήματα με τις διακομιδές των ασθενών, η ανάγκη για πρόσληψη μόνιμης δεύτερης θέσης στην γραμματεία και συντηρητή του κτηρίου το οποίο παρουσιάζει καθημερινά προβλήματα μετά τόσα χρόνια χωρίς συντήρηση.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει τα αιτήματα, αλλά δεν μας άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας λόγω περιορισμένων προυπολογισμών, ειδικά για μόνιμες θέσεις, υπεσχέθη όμως ότι θα ανανεωθούν οι θητείες όλου του επικουρικού προσωπικού.

Αυτά τα λίγα και όχι ιδιαίτερα ευχάριστα.

Υπήρξε βέβαια και μια ευχάριστη παρένθεση που ήταν η παράδοση ενός καινούργιου ασθενοφόρου από τον πρωθυπουργό, για τις ανάγκες του κέντρου υγείας Ιθάκης, δωρεά του φίλου της Ιθάκης επιχειρηματία κ. Γιώργου Ρόκα.

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button