ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2ο Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου: Συνάντηση με την ιστορία και το ελπιδοφόρο μέλλον του ελληνικού στίβου

 Οι μαθητές μας είχαν την χαρά να συναντήσουν σήμερα στο γήπεδο του «Αγίου Αντωνίου» τα μέλη της εθνικής μας ομάδας  στίβου που συμμετέχουν  στο καμπ του τομέα ταχυτήτων. Οι αθλητές και αθλήτριες των ταχυτήτων βρίσκονται στο Ληξούρι για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας τους ενόψει των αγώνων του ανοιχτού στίβου. Τα παιδιά των Δ´, Ε’ και Στ´ τάξεων  άκουσαν με προσοχή όσα είχαν να τους πουν τα μέλη της εθνικής ομάδας, έθεσαν ερωτήσεις και απόλαυσαν την προπόνηση τους.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία επίσης, να γνωρίσουν από κοντά μια μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού,»τον γιο του ανέμου»,τον Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη. Τον άνθρωπο που στις 28 Σεπτεμβρίου 2000 σήκωσε την Ελλάδα στα ουράνια και μας έκανε όλους να δακρύσουμε από χαρά και υπερηφάνεια, βλέποντάς τον στο πιο ψηλό σημείο του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ. Ο Ολυμπιονίκης μας φωτογραφήθηκε με τα όλα παιδιά χωρίς να χαλάσει χατίρι σε κανέναν. Φιλικός και πολύ προσιτός έδειξε το εξαιρετικό του ήθος κερδίζοντας για άλλη μια φορά την αγάπη όλων.

Σας ευχαριστούμε που εμπνέετε τους «εκκολαπτόμενους αθλητές και αθλήτριες», τα δικά μας παιδιά, να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τον στίβο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάποιο από τα αγωνίσματα.

Καλή επιτυχία σε όλους!

280025705 5412757598744355 7751990331924060207 n 1
image01

blogs.sch.gr

Το σημερινό ηλιόλουστο πρωινό στο Δημοτικό στάδιο Ληξουρίου ήταν διαφορετικά από τα προηγούμενα.

Τα μέλη της εθνικής μας ομάδας που μετέχουν στο καμπ του τομέα ταχυτήτων είχαν την χαρά να έχουν ως θεατές τα παιδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Πρόσωπα γεμάτα χαρά και ενθουσιασμό γέμισαν το στάδιο άκουσαν με προσοχή όσα είχαν να τους πουν οι αθλητές και αθλήτριές της εθνικής ομάδας και απολαύσαν την προπόνηση τους. Οι …εκκολαπτόμενοι αθλητές και αθλήτριες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον στίβο και την επιθυμία τους να επιστρέψουν στο στάδιο για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάποιο από τα αγωνίσματα.


Οι αθλητές και αθλήτριες των ταχυτήτων βρίσκονται στο Ληξούρι για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας τους ενόψει των αγώνων του ανοιχτού. Μια προετοιμασία που πραγματοποιείται χάρη στη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, η οποία έμπρακτα στηρίζει τις δράσεις του ΣΕΓΑΣ. Στόχος της Ομοσπονδίας δεν είναι μόνο να επιδιώξει την αγωνιστική βελτίωση των αθλητών και αθλητριών της, αλλά μέσα από τα καμπ σε διάφορες πόλεις της χώρας να αφήσει το κοινωνικό της αποτύπωμα.

Να φέρει τα μικρά παιδιά στο στίβο και να τους ανοίξει το δρόμο στον αθλητισμό. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη αθλητικές δράσεις που θα διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών και θα τους φέρουν κοντά σε αθλητικά πρότυπα.

Το καμπ του τομέα ταχυτήτων ξεκίνησε το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (15/5).

inkefalonia.gr

Related Articles

Back to top button