LIFE STYLEΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Emmanuel και Margaux: Αφησαν τους Οικους Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού για μια απλή ζωή στην Κεφαλονιά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Μια ιστορία αγάπης για την Κεφαλονιά..

Ο  Emmanuel και η Margaux άφησαν πίσω την καριέρα τους στη Γαλλία ,και την Πόλη του Φωτός,   ερωτεύθηκαν  την Κεφαλονιά και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο νησί μας.

Η Margaux  γεννήθηκε  στη Γαλλία, ,οι γονείς της ήταν Ολλανδοί. έτσι έχει διπλή υπηκοότητα, ολλανδική και γαλλική.  Η παιδική της ηλικία ήταν μεταξύ Γαλλίας και Ολλανδίας για να επιστρέψει τελικά στη Γαλλία σαν φοιτήτρια . Σπούδασε γλώσσες και στη σχολή επιχειρήσεων (European Business School)

Η μεγάλη της αγάπη ήταν η μόδα . Όταν αποφοίτησε το 1992, άρχισε να εργάζεται  για τον Ralph Lauren στο Παρίσι όπου εργάστηκε  για 20 χρόνια, ξεκινώντας ως διευθυντής εκθεσιακού χώρου, διευθυντής καταστήματος και στη συνέχεια διευθυντής λιανικής και λειτουργιών για τη Γαλλία το 2008. Παράλληλα βοήθησε στην κατασκευή όλων των καταστημάτων της εταιρίας  στη Γαλλία, διαχειρίστηκε  τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τις ειτουργίες και ανέπτυξε την εξυπηρέτηση πελατών.

Το  2013, πήγε στη Moncler, Gant και το 2017 έγινε Γενική Δ/ντρια μιας  ισπανικής θυγατρικής στη Γαλλία, της Cortefiel (που έχει δύο μάρκες, Women’secret και Springfield) με περισσότερα από 120 σημεία πώλησης και 300 άτομα.

Αυτή η τελευταία δουλειά ήταν καταπληκτική  μας λέει αλλά πολύ αγχωτική.  Όταν αποφοίτησα, επιθυμία μου ήταν να γίνω CEO και μετά να ξεκινήσω για τον εαυτό μου,  και αυτό έκανα .

Η ιστορία τους με την Κεφαλονιά ξεκινάει  με την πρώτη τους  επίσκεψη στο νησί μας το 2011.

Ένας από τους καλύτερους φίλους τους είχε φτιάξει ένα σπίτι στο Ρατζακλί και τους ζήτησε να έρθουν να κάνουν διακοπές εδώ.   Τότε  έμειναν  στην Παλιά Σκάλα.  Λατρέψαν την ατμόσφαιρα του νησιού, τη φιλοξενία  των ανθρώπων, την απλότητα, τη θέα, το βουνό, τις πολυάριθμες παραλίες και το φαγητό.

Τα παιδιά τους επίσης  λάτρεψαν το μέρος και έκαναν νέους φίλους.

Όταν είδε η Margaux  τη ταινία Mama Mia,  που γυρίστηκε  στη Σκοπελο.  ήθελε να κάνει  το ίδιο, να έχει ένα ξενοδοχείο σε ένα ελληνικό νησί, όταν τα παιδιά της θα ήταν ενήλικες και δεν θα με χρειάζονταν πλέον να είναι καθημερινά κοντά τους.

Όταν λοιπόν ήρθαν  στην Κεφαλονιά την πρώτη φορά, προσπάθησε να φανταστεί  το όνειρο  της εδώ « Μου βγήκε πολύ καλά μας», μας λέει . « όμως  δεν μπορούσαμε  ακόμα  να αποφασίσουμε καθώς έπρεπε να επισκεπτόμαστε  την Ελλάδα πριν, έτσι ερχόμασταν  στην Κεφαλονιά κάθε δεύτερο καλοκαίρι (2013, 2015, 2017) . Ενδιάμεσα επισκεπτόμασταν  και  άλλα μέρη όπως Μαροκο Ισπανία , Ιταλία» .

Το 2017 αγόρασαν ένα το οικόπεδο πάνω από την παραλία του Λουρδα .

Τι έκανε τη διαφορά; Κάθε φορά που επιστρέφαν στην Κεφαλονιά, το συναίσθημα  τους ήταν λίγο πιο δυνατό και ένιωθαν  ότι αυτό ήταν το νησί των ονείρων τους.

«Από την πρώτη μας επίσκεψη στην Κεφαλονιά, νιώσαμε πολύ καλά εδώ, υπάρχει ένα μείγμα από  θάλασσα και βουνό, με την καλοκαιρινή ζωή και τη χειμερινή περίοδο  όπου συναντάς τους  ντόπιους  που ζουν εδώ».

«Η ευγένεια των Κεφαλονιτών είναι αυτό που αγαπήσαμε περισσότερο μαζί με την άγρια ​​φύση.  Είναι ανοιχτόκαρδοι, εξυπηρετικοί και ευγενικοί.  Δεν νιώσαμε ποτέ  εισβολείς, νιώσαμε ότι μπορούσαμε να αναπτύξουμε κάτι σπουδαίο εδώ, όπως έναν ξενώνα, και να δουλέψουμε σκληρά 6 μήνες το χρόνο, και για τους υπόλοιπους να μπορέσουμε να «ζήσουμε» τη ζωή μας, όπως ήταν αυτό που είχαμε συνηθίσει στη Γαλλία.  

Ήθελα να δουλέψω για τον εαυτό μου, να καλωσορίζω επισκέπτες και να συναντών ανθρώπους από όλο τον κόσμο,  να τους γνωρίσω την Κεφαλονιά  το νησί που λάτρεψα και θεωρώ πλέον σπίτι μου . 

 Το 2019 η επαγγελματική μου ζωή ήταν πολύ δύσκολη, η οικονομική κατάσταση στη Γαλλία ήταν χάος, τρομερή, διαδηλώσεις κάθε εβδομάδα, όλα τα καταστήματα έπρεπε να κλείνουν τα Σάββατα, οι απώλειες ήταν τεράστιες, η πίεση ήταν έντονη, έπρεπε να απολύσω πάρα πολλούς ανθρώπους,  αυτή δεν ήταν η επιθυμία μου, και ξαφνικά ήταν πραγματικά ξεκάθαρο: έπρεπε να φύγω και να εγκατασταθώ εδώ, όπου χτιζόταν το σπίτι μας. και το μεταμορφώσαμε σε ξενώνα. Έτσι το 2019 παράτησα τη δουλειά μου και οργανώσαμε τη μετακόμισή μας, αφήσαμε πίσω τα παιδιά, που ήταν φοιτητές ή δούλευαν ήδη.  Το 2020 ανοίξαμε τον ξενώνα τον πρώτο χρόνο του Covid, ήταν μια καλή «εκπαίδευση»  και εμπειρίας. καθώς καταφέραμε να μείνουμε  ανοιχτοί   μόνο για 3 μήνες.  Φτιάξαμε νέα έργα, χτίζοντας   μια εξωτερική κουζίνα για τους επισκέπτες.

Φέτος ήταν μια υπέροχη χρονιά για τους Γάλλους φίλους μας αλλά και για λίγους άλλους Γάλλους επισκέπτες, που μπόρεσαν να ανακαλύψουν το νησί μας  με  τις απευθείας πτήσεις που υπήρχαν φέτος από τη Γαλλία . Θα πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους για ν αυξηθούν.»

  Οι Γάλλοι -μας λένε η Marguax και ο Emmanuel  – είναι καλοί τουρίστες, τους αρέσει να απολαμβάνουν τις διακοπές τους ,  να ανακατεύονται με άλλες εθνικότητες, και να  ξοδεύουν χρήματα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους καλωσορίσουμε. Πιστεύουμε ότι οι Γάλλοι μπορεί να είναι μεγάλοι επενδυτές στο νησί. Βλέπουμε ήδη τον αντίκτυπο με τις τιμές εξακολουθούν να είναι πολύ αποδεκτές και χαμηλότερες από ό,τι στη Γαλλία, επίσης στην Κεφαλονιά έχουμε τώρα εξαιρετικούς επαγγελματίες για να διευκολύνουν τη διαδικασία και να βοηθήσουν μελλοντικές επενδύσεις για τους Γάλλους!

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε όταν ξεκινήσατε την διαδικασία  της αγοράς του οικοπέδου και το σπίτι ;

Το 2017 ήταν ακόμα αρκετά δύσκολο να καταλάβουμε πώς λειτουργούσαν όλα στην Ελλάδα, οι νόμοι, οι φόροι, αλλά καθοδηγηθήκαμε πολύ όμορφα και γνωρίσαμε καταπληκτικούς ανθρώπους, όπως τον λογιστή μας και τον δικηγόρο μας, αλλά και τον τραπεζίτη μας.  Είχαμε δυσκολίες με την οικοδομική άδεια που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να εγκριθεί, αλλά δεν βιαζόμασταν, οπότε ήμασταν ήρεμοι.  Σήμερα είναι πραγματικά πιο εύκολο, οι διαδικασίες είναι σαφείς και όλα ακολουθούνται καλά.

Τι σας μάγεψε στην Κεφαλλονια και σας έκανε να αποφασίσετε να  μείνετε για πάντα εδώ ; 

Οι άνθρωποι.  Οι απόψεις.  Η περιοχή που ζούμε είναι φανταστική.  Η φύση, η απλότητα, η νησιώτικη ζωή, ο υπέροχος καιρός.  Χωρίς άγχος.  Αυτό το μείγμα ήρεμων στιγμών που μπορούμε πραγματικά να απολαύσουμε  , να αναπνεύσουμε  να ζήσουμε έντονα κάθε στιγμή  μέσα στην ηρεμία που προσφέρει η Κεφαλονιά . 

Δυο επαγγελματίες άφησαν πίσω τους τη μεγάλη ζωή στους διάσημους οίκους μόδας του Παρισού, επιλέγοντας μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερη ουσία. Η Κεφαλονιά τους πρόσφερε αυτά που αναζητούσαν.

Τους καλωσορίζουμε στην Κεφαλονίτικη κοινότητα και τους ευχόμαστε να απολαύσουν στο νησί μας τη ζωή που ονειρεύονται..

Emmanuel  et Margaux,  merci beaucoup pour cette discussion.

Εμανουέλ και Μαργκό , σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συζήτηση.

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button